Tjattra

F har kommit på charmen med msn.
Att "tjattra på datorn" har över en natt blivit ENORMT intressant. Med rödrosig kinder och ivrig blick stansar hon in små bokstäver med höger pekfinger. Bokstäverna bildar små, enkla ord som ”vaddå” och ”okej” och ”vet du va”.

Jag håller ett bevakande öga på henne över axeln och ser till så den nyupptäckta glädjen med att få vara i den virtuella världen på egen hand blir en angenäm upplevelse.

En klasskompis säger att det är helt ute att tjattra. Men F glöder vidare och valsar över tangentbordet med pekfingret. Skickar flirtar och smajlysar.

Sent på kvällen ringer S och undrar varför hon inte är inne på sin msn. Nu blir det brått, på med mammas dator och inloggningsförsök – som misslyckas! Msn ligger nere för tillfället. ”Oh, nej…”. Steffe ringer igen och säger att han ändå måste gå och lägga sig nu. Han ger F sitt nummer och säger god natt.

F gör nya försök ikväll, you bet!

Latissimus Dorsi

Hur kommer det sig att det är så skönt?
Akupunktur tänker jag på.
Nålar som sticks in i utvalda delar av kroppen.
Medför en ilning som går som en stöt genom kroppen.
På nåt sätt känns det helande efteråt.
Dessutom tar det bort min huvudvärk som tidigare verkade ha kommit för att stanna.

Det gör på inget sätt ont.
Sticker till lite lätt och sen känns det inte längre.
Inte förrän akupunktören skruvar försiktigt på nålen förstås.
Då ilar det till igen.
Ont ska fördrivas med ont.
Det kanske ligger nåt i det.

Allt som känns nu är en lite svidande känsla i latissimus Dorsi.
Som sagt, ont ska fördrivas med ont....

Latissimus Dorsi

Träffade väninnan på en bar inne i stan nu ikväll. Förlösande. Vårt prat ökade i takt med vinintag och ljudvolym i lokalen. Barn, relationer, jobb, väninnor, julklappar, you name it. Det blev ändå bara en kortis idag. Vi får liksom aldrig nog av att prata så det känns varje gång som att det blev en för kort stund. Positivt tänker jag. Då kommer vi att ses snart igen och återuppta konversationen lika aktivt som vi avslutade den.

Nästa gång ska vi planera för en resa till Köpenhamn med besök på Louisiana. Rekommenderas för alla -  http://www.louisiana.dk/ 
Det blir nån gång nu i vår och då är det en utställning om målaren Baselitz som gick i frontlinjen för 70-80-talets figurativa konst. Sist jag var där var det en utställning om blommor i konsten. Passade mig som är fullkomligt fashinerad av blommor, särskilt de som växer vilt.

Huset ligger annars stilla och tyst ikväll.
Mannen med stort M är ute och roar sig med jobbet.
F är med sin pappa.
Jag har hoppat i den klarröda mysdressen ska bara blogga klart innan jag ska börja med julkort och julklappar. I år är jag sen med julkorten. Jättesen. Vet inte ens om jag får iväg några julkort. Jag gör väl ett försök. Blir det inga får jag väl spara dem och skicka iväg dem nästa år. Värre är så är det inte. Jag har dessutom lovat akupunktören att ta det lugnt. Latissimus måste också få vila nu. Det som hinns med hinns med helt enkelt!
 

Vad sägs om SIM SALABIM?

Ibland känns allt bara så orättvist!

Måste till ögonläkaren igen för dumma-dumma pupillen vill
inte dra ihop sig trots att jag slutade med Atropinet för mer än
en vecka sen.

Evil Eye - det räcker nu!
Kan du P L E A S E vara så snäll och tillfriskna nu så jag orkar bli
på lite bättre humör?



Nu är du här!

Tänk! Jag ska få lära känna en ny människa! 

Jag ska få lära känna dig -  A U G U S T. Du fick se världen för första gången inatt. Jag kan tänka mig att du gillade det du såg. Den vackra som ger dig så god och mättande mjök är din mamma, den finaste du någonsin kommer att kunna tänka dig. Och den mörka rösten som pratar så lugnt till dig är din pappa, stilig och som verkligen kommer att vara din förebild genom hela livet.

Var inte ledsen om du ibland känner att du saknar värmen och tryggheten i magen. Du får förstås vara ledsen för magen var säkert inte alls nåt dumt ställe. Men jag lovar dig att dina föräldrar kommer att göra allt för att du ska få känna samma närhet och lugn i den här världen också.

Känn att du också får vara arg ibland när det blir för mycket, glad av nya härliga färger, trött av nya upplevelser, sprallig av allt utrymme eller kinkig bara därför. Det får alla människor vara, det kallas Livet!

Du kanske inte vet det än, men du har också en jättefin storasyster hemma som väntar på dig. Hon är säkert ännu mer otålig än vad jag är på att få träffa dig. Och det vill inte säga lite, det! Mormor har du kanske redan träffat. Om inte så kan jag berätta att även hon har ett stort och gott hjärta. Hon kommer att ställa upp på dig och finnas för dig närhelst du behöver. Sen har du förstås mig, F och Mike. Men det är en annan historia. Den går vi djupar in på när du har blivit lite större och smält de första, världsomvärlvande intrycken.

Skytt är du. I ditt horoskop står det att du befinner dig i en stor omvandlingsprocess och ställs inför stora utmaningar - det stämmer ju fint, milt uttryckt!

Det ska bli så spännande att få träffa dig, lära känna dig och se vem DU är. Du har redan en plats i mitt hjärta och vi är många som redan älskar dig, fastän vi inte ens träffat dig -  visst är DET ett rättvist  utgångsläge att födas in i!

Det är nåt med nätet idag!

1. Inter-nätet
Jag sitter som handfallen. Kvällsskiftet vid datorn skulle just inledas när jag upptäcker att jag inte kommer in på mailen. Nätet går segt överhuvud taget idag, tycker jag. Därmed får jag en ledig kväll, inte helt fel i och för sig. Det är nämligen i min mailbox som uppdragsbeskrivningarna ligger.

Tänk så beroende jag blivit av min mailbox - kan det vara farligt? För hur opålitligt är inte nätet egentligen? Det går inte att tro att det alltid ska fungera. Men måste jag skicka säkerhetsmail till flera adresser för att verkligen vara säker på att det ska komma fram någonstans. Ja, tydligen. Men säker kan jag ändå aldrig vara.

2. Telefon-nätet
Jag som bara måste få tag på Bästisen för att höra hur det går med analkande bäbiseri. Slår nummret. Sex signaler går fram. OCH SÅ ÄR HON INTE HEMMA!!! Eller..? Nattar barn? Är det fel på nätet där också...? Eller har de redan åkt in???

När jag fick mess på förmiddagen att det var "på gång" tappade jag allt fokus på jobbet. Det visade sig vara en typ av falskt alarm. Men nu när jag ringer, på vuxenvänlig tid en vanlig måndagkväll så är det ingen som svarar!!!

Med det tempot hon har i kroppen så skulle de mycket väl kunna vara och storhandla. Eller shoppa loss i Västerås *g*. Kvällspromenad? Nä, det känns högst osannolikt även utan
promenera_hoppa_vanka_ut _bäbis-försök.

Nu håller jag tummarna allt vad jag orkar för att allt som i ett trollslag startat av sig själv och att det piper i min telefon i morgon bitti med ett lyckligt sändebud. Hoppas bara att sms-nätet inte strular nu också....

3. Kontakt-nätet
Fruktansvärt hos Ps idag. Allt jag såg var ett enda stort, svart tombolahjul som snurrade runt i huvudet med alla möjliga saker i en enda röra.  Jag passade på att prata om alla och vart ett av dem i ett förlösande virrvarr. Till en början alldeles för svart för att kunna se var själen befann sig. Så småningom skingrades faktiskt det svarta en aning.

Många tankar gick till pappa, även idag. Han kontaktade tydligen brorssonen på födelsedagen. Och med det något oväntade draget vältrades den något skakiga balans jag lyckades skapa inom mig i förra veckan. 

Kan nån säga hur i hela friden jag ska förhålla mig till att han kontaktar mitt barn eller mitt brorsbarn när han samtidigt förskjutit mig för all framtid? Orkar jag vara så osjälvisk och glad inför fakumet att F får ha sin morfar även om jag för evigt förlorat min far? Jag har inte svaret. Kanske kommer jag fram till det med tiden. Hoppas!

4. Nät-synonymer
Tillsist några synonymer för "Nät" som för mig var okända till nu. Orden har hämtats från min nyinköpta Synonymordbok *vuxenpoäng och resultatet av att vara snäll mot väninnans jultidningssäljande dotter*. Här kommer de:

Gitter och Rist