Knapriga frön

Dagens skönaste story berättar en jobbarkompis för mig idag på lunchen.

För ett tag sen rekommenderade jag henne att äta Psylliumfrön för att få magen att fungera och må bra och stabilisera GI. Resultatet är grymt skönt oavsett om man har problem eller inte *try it, you won't regret it!*. 

Så idag berättar hon att hon strör en tesked över filen varje morgon och har gjort det i flera månader - till magens belåtenhet. Sist när fröna tog slut gick hon och köpte nya. Lite annorlunda konsistens än i förra paketet, konstaterade hon. Gelén som de ska bilda var inte heller lika riklig som i förra paketet. Men nåja, inga närmare reflektioner och hon fortsatte att äta. Effekten var däremot inte fullt lika bra som förra paketet. Kanske borde hon redan då ha anat oråd och tittat närmare på påsen...

För några helger sen hade hon några tjejpolare som sov över natt. På morgonen skulle de äta frukost och hon bjuder dem att smaka psyllium varpå en av den utbrister. "Men det där är ju inte psylliumfrön, det där är ju alfalfafrön. De ska ju groddas innan man äter dem...." Inte undra på att det var så knaprigt!

Tack för att du berikar min vardag med dina alltid lika ursköna storys, A!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback